maandag 24 mei 2010

Operadagen met Joy Wielkens

Op 5 juni zal tijdens de Operdagen Joy Wielkens optreden in de woonkamer. Zij zal worden begeleid door Mark Tuinstra (gitaar) en Jura Gomes (basgitaar).


Let op: Vooraanmelding is noodzakelijk en kan via: dewoonkamer@gmail.com. Laat dus even weten als je erbij wilt zijn. Het aantal plaatsen is gelimiteerd (bij aanmelding hebben leden voorrang).

Over de laatste show van Joy Wielkens:

NEGRA
Identiteit, kracht, zwart, zwier en verdwaald.

Joy is ‘lost in translation’. In haar nieuwe show Negra stelt Joy zichzelf de vraag; wat zwart zijn is en wat zwart zijn voor haar betekent? Een persoonlijk, maar vooral muzikaal portret van een jonge oud-migrant, die zich afvraagt of er zoiets bestaat als historische berechting en of zij zich daar schuldig aan maakt.

Voor haar nieuwe programma reisde Joy af naar haar moederland Suriname. Ze maakte de bekende ‘back to the roots’ reis, om daar antwoord te vinden op de vraag wat afkomst voor haar betekent. Back to the roots bleek een illusie, niet eerder was het haar zo duidelijk dat ze hier in Nederland wortel had geschoten. Ze keerde terug met weinig antwoorden en meer vragen.

De weg van de zwarte diaspora is het uitgangspunt geweest voor de muziekkeuzes. Afrikaanse melodieën, Braziliaanse en Surinaamse ritmes en Nederlandse klanken wisselen elkaar af, om dat aan te geven wat generaties zwarte vrouwen onomstotelijk wel verbindt: muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten