maandag 5 oktober 2015

Dialoogtafel & Buurtborrel

Eerst kwamen de serieuze zaken ter tafel tijdens de Dialoogtafel. Vervolgens werden tijdens de borrel de laatste weetjes over de buurt uitgewisseld zelfs Jan & Ineke kwamen even terug op het oude nest.In weekend van 26 en 27 september is het nationale Burendag. Deze dag is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. De idee is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar
ontmoeten. De Kamer van de Burgemeester, Stichting Pameijer en het Wijkpastoraat gebruiken dit jaar de Burendag als kapstok om met buurtbewoners in gesprek te gaan over hoe sociaal de buurt eigenlijk is. Meer specifiek willen uw mening en ervaring horen over contact met buren, de onderlinge sfeer en regels in de straat en het omgaan met eenzaamheid. Wat kunnen wij als buren als we bijvoorbeeld zien dat iemand weinig contacten heeft, wat hulp kan gebruiken en wanneer meldt  je je zorgen bij de hulpverlening.

Het belooft een afwisselende middag te worden met korte verhalen van deskundigen, een speeddate met buurtbewoners en onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden om een sociale buurt te zijn.

We stellen je aanwezigheid zeer op prijs en hopen je 27 september om 15 u te zien in de woonkamer van de burgemeester. We sluiten deze middag af met een gezellige nazit om bij te praten en het glas te heffen.

Mail ons als je komt: dewoonkamer@gmail.com

Margi Geerlinks, Mandy Kenson, Jan van DiepenGeen opmerkingen:

Een reactie posten